12 Personer Blitt Henrettet I Iran

last ned

Norsk forening for menneskerettigheter i Iran,23. februar.2015:12 fanger henrettet i to ulike iranske fengsler. 11 av dem fikk sin dødsdom som følge av narkotikarelatert virksomhet.
Iranske medier rapporterte om tolv henrettelser på lørdag den 22. januar. I følge Iranian State Broadcasting ble åtte av fangene hengt i fengselet ved Bandar Abbas (Sør-Iran) på søndagen. En av fangene var dømt for voldtekt, mens de øvrige syv ble dømt som følge narkotikarelaterte forbrytelser.

«The Young Journalist Club», som drives av myndighetene, siterte Hormozgans påtalemyndigheter på at disse fangene hadde innført et tonn med opium, heroin og hasj. Ingen av fangene er navngitt.

Den officielle nettsiden til Iranian Judiciary in the Markazi Province (Sør-Teheran) rapporterte om en henrettelse av fire fanger, dømt for narkotikarelatert virksomhet, i Arak fengsel. Tre av fangene ble identifisert som Mohammad M, Ehsan J, og Amir Hossein G.
De tre var dømt for å ha fremstilt 59 kilo og 68 gram av et narkotisk krystallin. Mohammad M og Ehsan J ble også dømt for å ha solgt 2, respektive 13 kilogram av krystallinet som de hadde produsert. Den fjerde fangen er identifisert som Reza Z, som er dømt for medvirkning til innehav og smugling av 972 gram med heroin, i følge rapportene.