Dødsdømt Mindreårig Kan Bli Henrettet I Morgen/Norsk UD- Tok Opp Den Planlagte Henrettelsen Med Iran

B9bPhaFCUAEI5P8

Norsk forening for menneskerettigheter i Iran,18. februar.2015:Iran Human Rights, Amnesty International og Human Rights Watch er dypt bekymret for at iranske Saman Naseem skal henrettes ved henging torsdag morgen. Naseem ble arrestert da han var mindreårig, og er senere blitt dømt til døden.

 

n00364797-tThomas Paust/nettavisen:En norsk delegasjon som er i Iran, har nettopp tatt opp saken til dødsdømte Naseem med iranske myndigheter.

Utenriksråd Wegger Strømmen er i Iran for bilaterale konsultasjoner.

I møter med iranske myndigheter har han tatt opp en rekke saker, deriblant atomforhandlingene, og regionale spørsmål om utviklingen i Syria, Irak og Afghanistan, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Astrid Sehl, til Nettavisen. Strømmen uttrykte sterk bekymring for Irans omfattende praktisering av dødsstraff. Han tok også opp saken med Saman Naseem, som ble dømt til døden som mindreårig, sier Sehl.

Rekordår for mindreårige
Fjoråret var ifølge Iran Human Rights rekordår for antall henrettelser av personer som ble dømt til døden som mindreårige i Iran. Organisasjonen har registrert minst 14 tilfeller i 2014.

  • Norske myndigheter er sterkt kritisk til Irans henrettelsespraksis.
    – Henrettelser av mindreårige er klare brudd på folkeretten og Norge har flere ganger oppfordret Iran til å stanse praktisering av dette omgående, og til å avskaffe dødsstraff. Vi er sterkt bekymret over det høye antallet dødsdommer i landet, noe også utenriksministeren tok opp under sitt besøk i Iran i november. Strømmen tok også opp menneskerettighetssituasjonen i landet generelt, sier UDs kommunikasjonsrådgiver.

Norge har oppfordret Iran til å oppheve dødsstraff mot SamanNaseem. Vi gjentar: stans henrettelser av mindreårige og avskaff dødsstraff.

  • Fiendskap mot Gud
    Familien til Saman Naseem har fått pålitelig informasjon om at han kommer til å bli henrettet torsdag.